ПОСЛЕСЛОВ

ПОСЛЕСЛОВ

В настоящият том I- ви стана дума само за един Метод, а предстоят около 20 подобни томове със Свещени Методи - разбира се, по Божията Воля и Благословия.

Една от основните цели на този сборник е да събуди и вдигне на крака всички преди изгрева на Слънцето, да постави човека в истинското му положение сутрин – буден и изправен.

Цитат: „Той ще разправя чудни неща за Слънцето, но малцина ще му вярват. Повечето хора ще го считат за фантазьор, който разказва приказки от „Хиляда и една нощ“. И тъй, невъзможно е днес да се говори на хората за Слънцето. Те не са готови да възприемат истината. Ако речете да им говорите, ще обремените мозъка им толкова, както, ако сложите на гърба на слабия човек товар от 200–300 килограма. Той ще изнемогне от голямата тежест. Който не е готов да възприеме истината, той разглежда нещата отвън и прави заключения, достъпни само за неговия ум. Такова е положението на всеки, който не разбира Свещената книга на живота. Той се задоволява да гледа външната ѝ страна, не е готов още да проникне в нейното съдържание и смисъл.“- „Възелът“ 10 септември 1941 г., Съборни беседи, София

Учителя съвършено е разпределил (по малко и добре скрито в беседите) учението за Слънцето, а сега, след около 100 години, то се представя пред света в своята пълнота, защото съзнанието на хората е вече по-узряло да чуе и възприеме тези Велики Истини. (т.е. като съзнания ние можем да носим повече „килограми“ Знание)

Изваждайки този сборник, прилагах Метода по Учителя, а не само дейност по четене и правене на теоретични цитати. Стремях се към пълно и всекидневно прилагане на това, което съм прочел, доколкото ми позволяват възможностите. Посрещането на Слънцето по Метода на Учителя според мен работи мощно и пресътворяващо.

Слънцето присъства и в почти всички детски рисунки, усмихнато, а и с лъчи, така и този сборник „Виделината на Слънцето“, алегорически представлява един лъч от Божието Слово, а ние сме децата, които рисуваме живота си.

Това, което прочетохте и приложихте е един изново нареден Божествен пъзел, един Уникален Свещен Метод - Пресътворител, една Нова Свещена Наука на Бога, и това е само началото!…

Следва поредица томове „Свещени Методи“ на различна тематика из

▬ Δ ▬   Словото на Учителя  ▬ Δ ▬

 

Очаквайте том II на „Свещени Методи” – със заглавие: „Луната”

Коментари