НОВИ МЕТОΔИ – Нова Държава

Няма налично описание на снимката.

„За в бъдеще, когато хората стигнат по-високо развитие, те ще постъпват по всички правила и методи на новото учение, за да си създадат добре устроени тела, които да възприемат светлите Божии мисли и чувства.
Както трябва да се спазват известни правила и закони при създаването на човешкия организъм, така трябва да се постъпва и при избора на министри и депутати за една държава. Те трябва да бъдат най-интелигентните, благородните и безкористните хора.
Само така може да се говори за благоденствието на една държава. Само тогава може да се говори и за велика България. Обаче това, което сега става в държавите, говори за неразбиране на живота.
Мнозина мислят, че са дошли на Земята, за да прекарат живота си, както и да е, и да си заминат. Така и вълкът мисли. Той гледа да се добере до някоя кошара, да открадне една овца, да я изяде и нищо повече. Ако и човекът мисли по същия начин, каква е разликата тогава между него и вълка?“

 

беседа: Идеалът на човека – 12 юли 1931 г., Съборни беседи , Рилски беседи, Рила, Седемте езера

 

ЗА БЪЛГАРИТЕ и БЪЛГАРИЯ – част 2
📖Поръчка на част 1

 

Изображението може да съдържа: 1 човек, текст, който гласи 'учителя беинса дуно за българите и българия "аз бих желал ga видя една българия..."'

 

Коментари

comments